Simest întâlnește companii italiene la Chișinău 2021

Cu ocazia Forumului Întreprinderilor Italiene in Moldova, delegația Simest, reprezentată de Dr. Francesco Tilli responsabil cu relațiile externe și de avocat Gabriella Severi s-a întâlnit cu mai multe companii italiene care își desfășoară activitatea la Chișinău. Camera de Comerț Italiană din Moldova a organizat două zile de întâlniri cognitive cu delegația italiană. Satisfacție puternică și interes profund pentru subiectele abordate în diferitele vizite, datorită și faptului că au apărut elemente concrete pentru evaluarea diferitelor oportunități oferite de Simest.

Din acest motiv, ideea organizării unui webinar aprofundat, cu accent specific asupra Moldova în luna mai, în care sperăm să putem prezenta un exemplu de proiect deja realizat în această țară. Se speră că seminarul va avea loc cu prezența pe loc la Chișinău a noului Ambasador Italian în Moldova, precum și a unui număr mare de companii italiene care își manifestă deja interesul.

Simest împreună cu Agenția de Comerț Italiană ITA (fostă ICE) Sace și Camerele de Comerț Externe ale CCIE precum Camera de Comerț Italiană din Moldova identifică, în colaborare cu reprezentanțele diplomatice italiene în lume, sistemul italian în domeniul economic și comercial în sprijinul internaționalizării companiilor italiene pe piețele externe.

Simest este compania de finanțare pentru dezvoltare și promovare a companiilor italiene din străinătate, creată în 1991 cu sarcina de a sprijini procesul de internaționalizare și de a sprijini antreprenorii în activitățile lor pe piețele externe. Este controlat în proporție de 76% de guvernul italian (în special de Ministerul Economiei și Finanțelor prin Sace, care face parte din grupul „CDP” Cassa Depositi e Prestiti), iar restul pachetului de acțiuni este alcătuit din bănci, companii asociații și categorie. Simest susține internaționalizarea, exporturile și investițiile directe în străinătate ale companiilor italiene care doresc să crească și să concureze pe piețele mondiale.

Camera de Comerț Italiană din Moldova, în numele tuturor membrilor săi, le mulțumește Dr. Tilli și Av. Severi pentru timpul dedicat activităților noastre și pentru pasiunea manifestată în sprijinirea antreprenorilor italieni, fapt și mai apreciat în această perioadă de dificultăți economice internaționale cauzate de pandemie.

 

https://www.simest.it/

ZONA DE MEMBRI

Înregistrați-vă pentru acces