Eurochambres – Ready4winexp 2022

Proiectul ready4winexp - O inițiativă a Uniunii Europene

Camera di Commercio Italiana in Moldova începe să se implementeze proiectul Ready4winexp, dezvoltat împreună cu ITKAM – Italian Chamber of Commerce for Germany. Proiectul este o inițiativă a Uniunii Europene și finanțat de EU4Business: Connecting Companies și EUROCHAMBRES supervizat de Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova.
Scopul proiectului este extinderea exportului de vin moldovenesc pe piața germană, suportul producătorii de vin în vederea sporirii competitivității pe piața europeană și acordarea oportunității de a forma o cooperare pe termen lung cu importatorii germani.
 
Pe parcursul proiectului vor fi realizate următoare pași:
În noiembrie 2021, CCIMD va selecta 12 producători de vin din Moldova interesați să participe la Ready4winexp. La alegere, CCIMD va pune un accent deosebit pe companiile care implementează procese de producție și management durabile.
O serie de seminarii online organizate de către ITKAM in decembrie 2021 și ianuarie 2022 pentru a pregăti companiile moldovenești să intre pe piața germană.
La mijlocul lunii februarie 2022, o delegație de comercianți germani de vinuri va călători în Moldova pentru a se întâlni cu participanții proiectului și a vizita o cramă istorică din Chișinău. Creați o prezentare, în format hârtie, capabilă să colecteze și să descrie cele mai bune vinuri produse în Republica Moldova. Toate activitățile și excursiile vor fi gratuite pentru producătorii de vinuri din Moldova. Toate cheltuielile vor fi plătite direct de către Camera di Commercio Italiana in Moldova

Rămâi cu noi?

Înscrieți-vă la newsletter-ul nostru.