Camera de Comerț

Camera di Commercio Italiana in Moldova este o asociație de antreprenori liberă, apolitică, non-profit, înregistrată la Ministerul Justiției al Republicii Moldova. Este Camera de Comerț Italiană in străinătate recunoscută de la Mise (Ministerul Italian al Dezvoltării Economice), este unica in Moldova.

A fost înființată în aprilie 2007 la inițiativa antreprenorilor italieni in Moldova grație creșterii constante a schimburilor comerciale între cele două țări și necesitatea consecventă a unui sprijin mai mare companiilor implicate într-o fază importantă de dezvoltare a relațiilor comerciale, economice și culturale. CCIMD (acronim) a intrat oficial pe deplin în circuitul Assocamerestero care reunește toate camerele de comerț italiene prezente în străinătate. Assocamerestero este o structură ramificată compusă în prezent din 81 de camere italiene în 54 de țări ale lumii, care lucrează pentru a promova și încuraja dezvoltarea comerțului în lume și este o referință specială atât pentru antreprenori, cât și pentru instituțiile italiene care se ocupă de internaționalizare. Assocamerestero este costituită în proporție de 50% de Unioncamere.

Includerea în această rețea permite la Camera di Commercio Italiana in Moldova nu numai să aibă posibilități operaționale mai mari, și să facă schimb de date, experiențe și oportunități cu alte CCIE din lume. Camera di Commercio Italiana in Moldova a obținut recunoașterea guvernului italian prin Decretul ministerial din 4 decembrie 2009 și, prin urmare, reprezintă singura instituție comercială recunoscută de guvernul italian prezentă în Republica Moldova. Angajamentul principal al Camera di Commercio Italiana in Moldova este de a crea o structură care să poată susține și satisface în mod activ nevoile companiilor membre, precum și să ofere serviciile sale tuturor companiilor, organizațiilor și asociațiilor externe interesate de piața din Moldova și Italia.

Principalele obiective ale CCIMD sunt:

  • stabilirea și dezvoltarea de relații și colaborări cu organizații, instituții și companii din sfera economică, financiară și culturală dintre cele două state;
  • promovarea activităților economice, de formare, de asistență tehnică și socială;
  • oferirea de asistență întreprinderilor locale;
  • colectarea și punerea la dispoziție a informațiilor economice utile pentru a facilita colaborările între companii prin dezvoltarea de diverse oportunități de afaceri.

CCIE Chișinău lucrează în colaborare cu Ambasada Italiei în Moldova, cu Ambasada Republicii Moldova la Italia și cu Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova la Chișinău (CCIRM). Activitatea Camerei este axată pe asistența și consultanța companiilor cărora le oferă o gamă largă de servicii, de la informații comerciale, asistență juridică, căutarea partenerilor de afaceri, la întâlniri B2B sau organizarea de misiuni exploratorii pentru companiile italiene care doresc să intre pe piața moldovenească sau pentru companiile moldovenești care caută parteneri italieni. CCIMD Servizi Srl este o companie de servicii deținută integral de Camera di Commercio Italiana in Moldova, înființată special pentru a oferi asistență întreprinderilor.

În plus, Camera de Comerț Italiană din Moldova se folosește de colaborarea unei rețele selectate de consultanți externi specializați, capabili să asiste antreprenorii și să rezolve orice problemă specifică.

ZONA DE MEMBRI

Înregistrați-vă pentru acces