Moldova .IT

Această activitate, pe care am dorit să o identificăm cu numele Moldova, grupează de fapt o combinație de inițiative organizate în diferite regiuni italiene cu scopul de a prezenta Republica Moldova și noile oportunități comerciale și de investiții în contextul evoluțiilor geopolitice din Europa de Est.

Cu scopul combinat de a implica cât mai multe întreprinderi mici și mijlocii italiene în activitățile de extindere a afacerilor către țările din republicile CSI, inclusiv Moldova, și de a le oferi acestora direcții strategice pentru export și abordarea clienților locali, precum și informații de reglementare și fiscale privind reglementările în vigoare în Republica Moldova, compania este pregătită să realizeze în Italia prezentări de țară în prezența și în format digital.

Aceste prezentări ilustrează: oportunități de afaceri, informații de reglementare, perspective sectoriale, sfaturi utile pentru întreprinderi și o descriere a serviciilor oferite de CCIE la Chișinău. Prezentările vor fi urmate de întâlniri individuale de consultanță, care, în cele mai multe cazuri, vor conduce la căutări individuale sau colective de omologi de afaceri elvețieni și la întâlniri digitale B2B sau la o prezență ulterioară într-una dintre cele două țări.

CCIE din Chișinău se va ocupa în principal de redactarea prezentării, definiția și strategia de afaceri în cadrul interviurilor individuale.

Următoarele prezentări și oportunități de țară sunt deja planificate pentru anul în curs:

Prezentare de țară cu Confidustria Reggio Calbaria: o prezentare de țară cu accent pe sectorul vitivinicol și alimentar va fi organizată la Reggio Calabria pentru a ilustra companiilor calabreze caracteristicile piețelor din Moldova și Csi, canalele de distribuție și oportunitățile de desfacere.
Data planificată: aprilie 2023

Prezentare de țară la Piacenza: în colaborare cu zona de tineret a Confabi Piacenza, CCIE de la Chișinău va prezenta, în prezența directă a secretarului general, cadrul macroeconomic și dinamica care guvernează piața moldovenească, punând accentul pe oportunitățile de dezvoltare a afacerilor pentru companiile italiene în Republica Moldova și, în consecință, în celelalte țări Csi. Alte întâlniri de consultanță individuală între întreprinderile din Piacenza și experți locali vor fi planificate la o dată ulterioară.
Data planificată: iulie 2023

Prezentare de țară la Monza Brianza: în colaborare cu cabinetul de avocatură Notaro ed Associati, ICCI din Chișinău va fi vorbitorul principal la o conferință dedicată internaționalizării și serviciilor de export, cu scopul de a prezenta IMM-urilor și antreprenorilor italieni oportunitățile disponibile pe piața moldovenească.
Data planificată: septembrie 2023

Prin intermediul Moldova.It, CCIE din Chișinău intenționează să implementeze și să optimizeze cunoștințele sale teritoriale pentru a face comunicarea între companiile din cele două țări mai concretă și mai receptivă la nevoile reciproce într-o piață care, fără îndoială, cunoaște o evoluție puternică în acest moment.

ZONA DE MEMBRI

Înregistrați-vă pentru acces