Congresul Firme Italiene din Moldova

CCIE la Chișinău va propune pentru al doilea an consecutiv Congresul Întreprinderilor Italiene în Republica Moldova. Succesul extraordinar înregistrat la prima ediție în ceea ce privește numărul de participanți și satisfacția față de obiectivele atinse, impun o nouă ediție în perioada următoare. Ideea este de a organiza congresul la începutul lunii iunie, astfel încât inițiativa să aibă loc în apropierea Zilei Republicii italiana.

Obiectivul central al Congresului va fi, în continuare, aprofundarea actualizărilor privind evoluția economică a țării, principalele reforme din sectorul economic și, mai ales, crearea unei platforme de comparație și dialog între operatorii economici italieni care investesc în Moldova și reprezentanții instituțiilor politice și economice moldovenești competente, precum și asociațiile comerciale locale. CCIE la Chișinău este, printre altele, membru permanent al Consiliului Economic al Primului Ministru în Republica Moldova și, în consecință, va propune Congresului să indice prioritățile resimțite în formularea propunerilor de reglementare menite să soluționeze problemele majore apărute în diversele sectoare productive sau comerciale ale țării. La Congres sunt așteptați să participe nu numai membrii asociați, ci și numeroși alți antreprenori italieni care, împreună cu instituțiile locale, vor discuta despre experiențele din trecut și oportunitățile de a împărtăși propuneri concrete pentru a sprijini dezvoltarea economică și comercială a întregii zone.

Dintre principalele activități în care va fi implicată CCIE Chișinău putem deja evidenția:

  • Redactarea și traducerea unui text pentru operatorii potențial interesați, care va fi trimis prin e-mail.
  • Contacte telefonice și mailing pentru a promova și a confirma interesul de a participa la Congres.
  • Crearea, producerea, tipărirea și expedierea invitațiilor, atât pe hârtie, cât și în format electronic.
  • Promovarea evenimentului prin intermediul mijloacelor de comunicare proprii și al partenerilor săi locali și italieni.
  • Sprijin operațional și de interpretare în ziua forumului și, eventual, în zilele care îl precedă sau îl urmează.
  • Organizarea și realizarea unei întâlniri de bun venit într-un loc adiacent sălii de conferințe, inclusiv un serviciu de catering cu produse alimentare italiene și moldovenești pentru participanții prezenți.
  • Realizarea unui raport cu subiectele abordate de vorbitori și cu principalele elemente care au reieșit în timpul dezbaterii și difuzarea acestuia către toți participanții.
  • Distribuția video a evenimentului pe site-ul propriu, pe canalele sociale și cu broșuri dvd special ambalate.

ZONA DE MEMBRI

Înregistrați-vă pentru acces