Săptămâna bucătăriei italiene în lume Ediția a VIII-a

‘Pentru noi, italienii, a fi la masă este un mod de a fi împreună și, într-o epocă în care vorbim din ce în ce mai puțin față în față, este o ocazie importantă de a împărtăși și de a ne confrunta, de a ne deschide și de a deschide un dialog și cu alte țări. Noi, italienii, facem acest lucru deschizând ușile casei noastre prietenilor noștri străini”.
Așa a prezentat Ministero degli Affari Esteri e della Cooperazione Internazionale cea de-a opta ediție a Săptămânii bucătăriei italiene în lume, eveniment tematic dedicat promovării bucătăriei italiene și a produselor alimentare de calitate, promovat de rețeaua noastră de Ambasade, Consulate, Institute Culturale Italiene și birouri ICE si Assocamerestero. Este o inițiativă anuală dezvoltată pentru a promova tradițiile culinare italiene și cunoștințele în materie de gastronomie și vin, ca trăsătură distinctivă a identității și culturii italiene. Inițiativele din acest an au avut ca temă „La masă cu bucătăria italiană: bunăstare cu gust”.
De asemenea, Camera di Commercio Italiana in Moldova și-a oferit contribuția promoțională printr-o seară la restaurantul italian Pizzeria Caruso, unde pizza cu paste și prosecco au însoțit întâlnirea dintre operatorii din sectorul local, membrii asociați și demnitarii instituționali. Un salut călduros tuturor participanților, o notă de merit pentru Vincenzo și Alfonso pentru ospitalitatea tipică a locației și calitățile culinare inconfundabile, o apreciere sinceră pentru Franco și Stefano, de asemenea, pentru angajamentul constant și atenția de lungă durată acordată distribuției de produse italiene în zonă.
În numele tuturor membrilor noștri asociați, o mulțumire specială Ambasadorului nostru, E.S. Lorenzo Tomassoni și staf său Ambasciata d’Italia a Chisinau pentru participare, confirmându-și sprijinul pentru orice inițiativă de promovare a #madeinitaly.

ZONA DE MEMBRI

Înregistrați-vă pentru acces