Ședința Ministerului Finanțelor. Titluri de stat pentru companiile străine

Discuțiile s-au axat pe politica de emitere a obligațiunilor de stat în perioada următoare, pașii și acțiunile ce urmează a fi întreprinse pentru extinderea cercului de investitori străini în Republica Moldova, diversificarea canalelor de vânzare a obligațiunilor și extinderea maturității obligațiunilor până la zece ani.
„Discuțiile începute astăzi sunt o bună oportunitate de a vă familiariza mai bine cu piața Titlurilor de Stat din Republica Moldova, de ce să investiți, cum să investiți în Titluri de Stat și să fiți activi contribuind astfel la buna dezvoltare a țării noastre, și de a vă ghida în acest proces. În același timp, dorim să înțelegem de ce mai aveți nevoie pentru a intra pe această piață. Nu în ultimul rând, vrem să stăm de vorbă cu dumneavoastră și să ne ajutați să facem instrumentele noastre cât mai atractive’, a declarat Veronica Sirețeanu, ministrul Finanțelor.
Participarea la reuniunea Camerei de Comerț a fost constructivă și, din partea noastră, pozitivă atât pentru informațiile primite în ceea ce privește investițiile, cât și pentru planificarea viitoarelor întâlniri ministeriale care vor fi utile companiilor noastre în materie fiscală. În acest sens, aș dori să mulțumesc sincer domnului ministru pentru atenția și sprijinul acordat companiilor cu capital italian și Camerei de Comerț Italiană din Moldova.

ZONA DE MEMBRI

Înregistrați-vă pentru acces