Proiectul nostru european de promovare a vinului moldovenesc

CCIMD (Camera de Comert Italiana in Moldova) va lucra împreună cu ITKAM (Camera de Comerț Italiană pentru Germania), în perioada noiembrie 2021 – aprilie 2022 la un proiect aprobat de EUROCHAMBRES numit #Ready4winexp, care promovează schimbul european în domeniul afacerilor vinicole.
Vinul Moldovenesc merită
Exporturile de vin reprezintă 6 % din totalul exporturilor Republicii Moldova (Sursa: Consiliul Economic al Primului Ministru al Republicii Moldova, 2020). Germania este a treia cea mai importantă țară importatoare de vin din lume, după SUA și Marea Britanie (sursa: Statista, 2019). Din acest motiv, piața germană este interesantă pentru Moldova pentru creșterea potențialului de export a vinului.
Obiectivele proiectului
Rețeaua largă din industria vinului și experiența îndelungată în proiecte europene permit ITKAM să preia managementul proiectului #Ready4winexp și să conducă cooperarea cu CCIMD. Datorită #Ready4Winexp, doisprezece producători selectati de vinuri moldovenești se vor întâlni cu doisprezece importatori de vinuri germani.
Proiectul #Ready4Winexp subliniază angajamentul față de sustenabilitate. Preferința pentru participarea la proiect va fi acordată companiilor moldovenești care sunt situate în zone cu un nivel economic mai scăzut, care au procese de producție ecologice, care sunt conduse de femei și/sau antreprenori tineri.
Etapele proiectului
În decembrie 2021 și ianuarie 2022, ITKAM va oferi #Ready4WinexpACADEMY în colaborare cu experți germani în comunicare și vin. Această serie de seminare online se va ocupa de aspectele fiscale și juridice ale comerțului cu vinuri și va explica potențialul unei strategii de marketing digital.
În februarie 2022, cei doisprezece comercianți germani de vinuri vor călători în Moldova la un eveniment organizat de către CCIMD, pentru a purta discuții B2B cu producătorii de vinuri moldoveni participanți și pentru a vizita crama istorică din Chișinău, precum și câteva vinării locale.
În cadrul târgului de importanță internațională ProWein din Düsseldorf, care va avea loc în perioada 27-29 martie 2022, ITKAM va însoți cele doisprezece companii moldovenești în calitate de vizitatori comerciali. Aici, producătorii de vinuri moldovenești vor continua să stabilească relații de afaceri internaționale.
Dacă doriți să aflați mai multe despre proiectul #Ready4Winexp, contactați mailul: progetti@ccimd.md
Link:

ZONA DE MEMBRI

Înregistrați-vă pentru acces