Merano Wine Festival 2023

Pentru prima dată, vinurile moldovenești participă la Merano WineFestival, cel mai renumit eveniment din Italia din acest domeniu. Născut în 1992 dintr-o idee vizionară a fondatorului Helmuth Kocher, festivalul, în ediția din 2023, și-a deschis porțile și pentru Republica Moldova, selectând vinării autohtone de la I’m winery, Asconi Winery și Purcari Wines. Evenimentul de astăzi cu siguranță nu este un punct de sosire, dimpotrivă, sperăm că pentru Camera di Commercio Italiana in Moldova este doar începutul unei colaborări viitoare mai structurate cu organizatorii tradiționalului eveniment.
În ultimele zile, președintele Massimo Radaelli împreună cu vicepreședintele Franco Polesello, pe lângă faptul că au asistat cele două crame expozante cu vinurile lor, au fost găzduiți pentru a prezenta oportunitățile din Republica Moldova în fața unui public numeros de operatori și experți din domeniu. Va fi preocuparea noastră, în lunile următoare, să aprofundăm, inclusiv instituțional, experiența acumulată cu două obiective: să extindem participarea la festivalul de anul viitor și la alte crame moldovenești de excelență și să organizăm la Chișinău o ediție a Festivalului Vinului Merano în lume.
Mulțumim din suflet tuturor celor care, cu pasiune și competență, au stimulat și susținut inițiativa, cu o apreciere specială de apreciere pentru prietenii noștri Carlo și Claudio.

ZONA DE MEMBRI

Înregistrați-vă pentru acces