Floribel & Menici Garden Lab o poveste de succes Moldo-Italian

Menici Garden Lab, este astăzi o companie apreciată, legată exclusiv de crearea de grădini pentru clienți de nivel înalt, dar până acum câțiva ani era una dintre numeroasele pepiniere italiene, în special în Toscana. Momentul de cotitură a avut loc în 1985, când marile căderi de zăpadă din acel an, care au rămas în istorie, au scufundat principalii producători din sector. Dar nevoia de plante a rămas, așa că, la fel ca și alții mai târziu, Roberto Menici a început să caute prin Europa până când a găsit locul potrivit. La Bălți, în nordul Moldovei, Floribel a fost fondată în 1989 și este astăzi cea mai importantă pepinieră naturală din Europa de Est. În prezent, pepiniera se întinde pe o suprafață de peste 300 de hectare, dedicată în principal producției de arbuști și oferă locuri de muncă pentru aproximativ 150 de persoane.

Oxigenul Moldo-Italian din Tadjikistan

Se va numi „Orașul verde” acest plămân de 120 de hectare care urmează să se ridice în Dushambe, capitala Tadjikistanului. O țară care până în 1991 a făcut parte din fosta Uniune Sovietică și care, pe 9 septembrie, vrea să sărbătorească în stil mare cei treizeci de ani de independență cu un nou parc în inima orașului, a cărui construcție a fost încredințată grupului Menici. În interiorul marelui parc verde se va găsi de toate: stejari, magnolii, tei, sceri, sequoia și chirpici, un lac biologic, două sere mari de flori, grădina zoologică de artă topiară, fântâni spectaculoase și un decor cu adevărat unic.

‘Aceasta este o mare provocare pentru noi’, spune Roberto Menici, care, împreună cu fiul său Federico, proprietarul Garden Lab din Italia, va fi responsabil atât de proiectarea, cât și de construcția proiectului: „În acest sens, contribuția profesională a angajaților noștri de la pepiniera din Moldova va fi fundamentală.

Experiența lui Roberto Menici în Moldova reprezintă pentru noi un exemplu reușit de model productiv capabil să îmbine cu succes resursele și culturile a două țări care sunt acum foarte apropiate una de cealaltă.  Floribel Srl este capabilă să proiecteze și să realizeze grădini și lucrări de înalt nivel atât pentru instituții și organisme publice, cât și pentru case și proprietăți private. Aprofundarea și contactele sunt ușor de descărcat de pe site-ul  www.floribel.md.

ZONA DE MEMBRI

Înregistrați-vă pentru acces