Eco & Green Expo Moldova ’24

La această ediție, standul promovat de Camera di Commercio Italiana in Moldova este dedicat în întregime produselor și soluțiilor inovatoare și exclusive ale Ecolibrì Green Energy Srl mândria noastră italiană prezentă în Moldova de peste zece ani. Mulțumiri speciale Ministrului Victor Parlicov Ministerul Energiei al Republicii Moldova, care a stat mult timp în spațiul nostru expozițional, și directorului CIE Moldexpo, doamna Zinaida Popa, pentru obișnuita sa disponibilitate față de noi la nivel organizatoric.
 
O planetă curată nu ar trebui să fie doar un vis, ci o realitate care poate deveni posibilă dacă lumea investește în ea însăși. De aici și abrevierea sloganului „ Europa Verde a Casa” – EVA, ales pentru ECO & GREEN EXPO, care s-a deschis ieri, 5 iunie, pentru a coincide cu Ziua Mondială a Mediului. Obiectivele care au făcut oportună organizarea ‘Eco & Green Expo’ sunt legate și reflectate într-o serie de documente importante, cum ar fi Strategia Națională de Dezvoltare ‘Moldova Europeană 2030’, Pactul Verde European, Strategia de Mediu 2030, Programul Național de Promovare a Economiei Verzi în Republica Moldova pentru perioada 2023-2027.

Cu instrumentele sale eficiente, cea de-a doua ediție a expoziției „Eco&Green Expo” a devenit o platformă cu oportunități unice: de a stimula dialogul dintre structurile de stat și guvernamentale, proiecte și alte organizații din sector cu companiile de producție; de a facilita comunicarea directă, fără intermediari, între părțile interesate și interacțiunea dintre actorii de pe piață; de a contribui la crearea de noi contacte și colaborări.

Una dintre funcțiile expoziției este de a contribui la formarea companiilor din sector și la diseminarea practicilor utile și la aplicarea tehnologiilor nepoluante. Multe companii care se concentrează pe valorile de mediu se confruntă cu o serie de probleme, cum ar fi lipsa de resurse (financiare, tehnologice, personal calificat etc.). Expoziția va oferi beneficiarilor – participanți și vizitatori profesioniști – informații utile privind accesul la fonduri și cele mai recente tehnologii inovatoare.

Forumul expozițional va include un program bogat de seminare, activități de promovare a acțiunilor, tehnologiilor, produselor și serviciilor ecologice etc., organizate de Ministerul Mediului, Green City Lab Moldova, I.P. ODA. Alte acțiuni interesante cu impact benefic pentru sector vor fi implementate de către partenerii expoziției, și anume IP ONIPM, PNUD Moldova, CNED, unele ambasade și camere de comerț străine.

ZONA DE MEMBRI

Înregistrați-vă pentru acces