Noi ci siamo Excelențe italiene

Și în acest an, CCIE de la Chișinău își propune să se prezinte ca un punct de referință pentru promovarea în Moldova a excelenței italiene, care astăzi reprezintă un motiv de mândrie și un model pentru antreprenoriatul țării noastre în acest teritoriu. Inițiativa, care a fost lansată anul trecut, pornește de la ideea de a evidenția acele întreprinderi conduse de italieni care, de-a lungul timpului, în urma unor investiții semnificative în resurse și timp, au creat și au pus bazele unor activități capabile să susțină contextul socio-economic complicat al unei națiuni care este încă în curs de dezvoltare. De comun acord cu instituțiile locale și cu Reprezentanța diplomatică italiană în Moldova, se intenționează organizarea, la sfârșitul experienței anuale, a unei zile dedicate companiilor italiene din Moldova, cu titlul „Noi ci siamo”.
CCIE de la Chișinău se va ocupa de selectarea, în această perioadă, a cinci companii cu capital italian, care activează în diferite zone ale Republicii Moldova și care, în diferite sectoare, reprezintă excelența în producția sau cultura de afaceri italiană. Până în prezent, sunt avute în vedere sectoare precum cel textil, agro-alimentar și zootehnic, mecanică, încălțăminte și energie regenerabilă. Se vor face prezentări pe hârtie și în format electronic ale companiilor identificate, în cadrul cărora vor fi ilustrate poveștile experiențelor și realizărilor. Ne vom ocupa, de asemenea, de publicitatea evenimentului și vom invita autoritățile locale, precum și alte companii locale și alte companii italiene noi interesate de oportunități de afaceri în Republica Moldova sunt așteptate să participe. În cadrul ceremoniei, va fi distribuită o publicație specială, în format hârtie de 36 de pagini, care are ca scop colectarea celor mai bune experiențe antreprenoriale italiene în domeniu, evidențiind în special funcția economică și socială în favoarea dezvoltării și modernizării sistemului țării. Pe lângă certificatele de participare pentru toate companiile, anul acesta va fi instituit premiul „Mauro Salvatori”, în memoria fostului nostru președinte, destinat antreprenorului italian care a reprezentat cel mai bine valorile, tradițiile și cultura muncii italiene.
CCIE de la Chișinău se va ocupa de organizarea completă a evenimentului, de elaborarea agendei programului, de logistică, de la primirea inițială și transferuri până la salutul final la sfârșitul evenimentului. În timpul evenimentului, vor fi realizate interviuri și înregistrări în zonele de producție ale companiilor vizitate. Montajul filmului va fi încredințat unui profesionist local și, odată finalizat, va fi distribuit pe canalele media locale și pe rețelele de comunicare populare.

ZONA DE MEMBRI

Înregistrați-vă pentru acces