Marca de ospitalitate italiană

Bucătăria italiană este rezultatul unui proces istoric vechi de secole al societății noastre, care a fost întotdeauna protagonistul unor momente semnificative din civilizația umană.

Datorită înclinației înnăscute a italienilor de a acorda atenție relațiilor umane și calității vieții, cultura mesei a devenit de-a lungul timpului simbolul ospitalității și al primirii, mâncarea a luat o valoare precum arta și muzica. Din aceste motive, bucătăria italiană trebuie considerată o contribuție la patrimoniul umanității și trebuie apărată și protejată de adulterare și falsificare pentru a-și proteja istoria, cultura, calitatea și autenticitatea.

 

Având în vedere acest lucru, Unioncamere, pe baza experienței dobândite cu marca „Ospitalità Italiana”, desfășurată cu sprijinul operațional al Institutului Național de Cercetare Turistică IS.NA.R.T. prin Camerele de Comerț Externe din Italia, a promovat proiectul „OSPITALITÀ ITALIANA, RESTAURANȚELE ITALIANE ÎN LUME”, destinat tuturor acelor restaurante italiene din străinătate care garantează respectarea standardelor tipice de calitate ale ospitalității italiene.

Obiectivele proiectului sunt:

  • să dezvolte și să promoveze tradițiile produselor agroalimentare italiene și să consolideze cultura alimentară și a vinului italian;
  • îmbunătăți imaginea restaurantelor italiene din străinătate care garantează respectarea standardelor de calitate ale ospitalității italiene;
  • creați o rețea internațională care permite crearea de evenimente promoționale de excelență în producția italiană.

Rămâi cu noi?

Înscrieți-vă la newsletter-ul nostru.