Desk Permise

CCIMD oferă un birou intern (disponibil anul acesta și electronic) susținut de parteneriate profesionale din zonă pentru a ajuta investitorii, antreprenorii și lucrătorii italieni din Republica Moldova.

Pentru a efectua acest serviciu delicat în conformitate cu reglementările locale, CCIMD nu numai că se menține constant actualizat cu privire la modificările de reglementare care se succed, ci și propune și colaborează la îmbunătățirea reglementărilor în sine, fiind membru al organismului restricționat al Consiliul Economic al Primului Ministru al Republicii Moldova. Prin urmare, se întâmplă să se adune experiențe, probleme, obstacole și impedimente care, datorită propunerilor noastre de-a lungul timpului, au fost depășite în mod oficial în favoarea companiilor noastre italiene.

În special, putem ajuta companiile până la finalizarea documentelor și obținerea certificatelor pentru:

  • Permise de ședere permanentă (după cel puțin 5 ani de permise de ședere temporare), inclusiv instruire și sprijin pentru examenul obligatoriu în limba de stat.
  • Permise de ședere temporare pentru investitori (investiție minimă 520.000,00 miliarde).
  • Permise de ședere temporară pentru lucrători (pentru angajare directă în persoane juridice moldovenești sau pentru detașare de la persoane juridice italiene).
  • Obținerea certificării Eur1 pentru bunuri și produse dezvoltate în Republica Moldova și destinate piețelor externe.
  • Certificarea valorii bunurilor pentru importurile de bunuri sau echipamente care urmează să fie incluse în capitalul social.

 

Personalul nostru operațional, pe lângă asistența directă a companiilor solicitante, în mod constant și gratuit pentru toate companiile italiene, inclusiv activități de informare preventivă pentru a evita repetarea unor probleme importante în domeniul imigrației.

Rămâi cu noi?

Înscrieți-vă la newsletter-ul nostru.